40 jaar, dat is betrouwbaar!

40 jaar, dat is betrouwbaar!

Deuren en ramen vervangen

Isolatie, stevigheid, veiligheid, esthetiek… Er zijn verschillende parameters waar men rekening moet mee houden op het moment dat men wil investeren in nieuwe ramen of een nieuwe deur. Hoe niets vergeten en toch binnen zijn budget blijven? Ter gelegenheid van de beurs Batibouw informeert Abihome u over de vragen die u zich moet stellen vooraleer beroep te doen op een professional, om verrassingen te vermijden op het einde van de werken.

1/ Enkel, dubbel of driedubbel glas?

De keuze van het glas heeft een rechtstreekse invloed op uw comfort, vandaar het primordiaal belang van de juiste keuze. Het is eenvoudig: hoe meer afstand er is tussen u en de buitenwereld, hoe beter de thermische en akoestische isolatie. Hoe kan men die afstand vergroten op het niveau van een raam? Door te kiezen voor meer lagen. Driedubbel glas is bijgevolg meer isolerend dan dubbel glas. Bovendien kan men ook een supplementaire laag aanbrengen die gekleefd wordt op de buitenste en/of binnenste laag: men spreekt dan van dubbel of driedubbel gelaagd glas.

Ter informatie: de isolatie van een glasraam wordt bepaald door zijn K-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe hoger de isolatie:
- Oud enkel glas: K = 5.8
- Oud dubbel glas Thermopane: K = 2.8
- Dubbel glas hoog rendement Abihome: K = 1.0
- Driedubbel glas zeer hoog rendement Abihome: K = 0.5 à 0.6

2/ Hoe de veiligheid optimaliseren?

Ook hier heeft het glas zijn belang: dubbel en driedubbel gelaagd glas is veel moeilijker te breken. Om het inbrekers nog moeilijker te maken, zijn solide ramen nodig. Daarom werkt Abihome enkel met merkmaterialen van de hoogste kwaliteit. Wat de deur betreft, hoe meer slotplaten er zijn, hoe moeilijker het is om de deur geforceerd te openen, bijvoorbeeld met een breekijzer. 

Nog andere elementen kunnen de veiligheid van uw vensters en deuren optimaliseren, zoals de installatie van een geïntegreerd alarm of een systeem voor automatisch openen in geval van brand. 

3/ Welke materialen? Welke kleuren? 

Nieuwe ramen, dat betekent ook nieuwe decoratieve elementen! In functie van uw smaak en budget, vindt u een grote verscheidenheid aan materialen en texturen: 
- PVC, met een uitstekende verhouding isolatie/prijs;
- hout, een edel materiaal dat de realisatie van identieke deuren en ramen toelaat;
- aluminium, met een gladde of gestructureerde textuur, en met zeer fijne profielen (ideaal voor grote glasramen);
- hout-aluminium, een combinatie van warmte en elegantie.
Tip van Abihome: in geval van een uitgesproken vis-à-vis, kunt u houten opplakroeden overwegen. Zij breken het zicht van buiten uit, zonder de helderheid binnen weg te nemen.

De kleuren bestaan in een brede waaier tinten. Het is mogelijk een tint te kiezen voor het interieur en een andere voor de buitenzijde. De houten ramen bieden de mogelijkheid van kleur te veranderen volgens de tijd en de smaak. Noteer ook dat het glas licht of donker kan zijn en zelfs… zelfreinigend!

4/ Vergeet de afwerking niet!

De fameuze kleine details die de factuur laten aanzwellen op het einde van de werken. Om verrassingen te vermijden, denkt u best aan alles van bij de start: tabletten, dorpels, sierlijsten binnen en buiten, handvatten, ijzerwaren… 

Abihome biedt een all-in dienst: onze adviseurs begeleiden u in uw keuze en stellen een bestek op met een exacte prijs. En voor het ogenblik kunt u profiteren van saloncondities om uw ramen en deuren te vervangen met een korting van 30%!