40 jaar, dat is betrouwbaar!

40 jaar, dat is betrouwbaar!

Regen, vocht: water krijgt geen kans via uw ramen!

Vocht is een echte gesel in de bouw. Het beschadigt materialen, veroorzaakt ongemak in woningen en kan rampzalige gevolgen hebben voor de gezondheid (door de verspreiding van zwammen, salpeter en schimmels). Daarom ontwikkelt Abihome ramen die bestand zijn tegen alle vormen van vochtinfiltratie. 

 

 

 

Condensatie

Condensatie duidt op de faseovergang van water in dampvorm (stoom) naar vloeistof (druppels). Denk aan de damp die zich op spiegels in de badkamer vormt wanneer men een douche neemt. Condensatie kan zich ook op de binnenkant van de ramen vormen. Ze ontstaat door de thermische schok die optreedt wanneer vochtige lucht met een koud oppervlak in contact komt. Het volstaat dan om de ruimte even te verluchten! Zo niet bestaat het risico op schimmelvorming ... De ramen van Abihome kunnen daarom van een geïntegreerd verluchtingssysteem voorzien worden, een ideale oplossing voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken.

 

Om condensatievorming te bestrijden is ook de keuze van de beglazing van essentieel belang. De dubbele en driedubbele beglazing van Abihome levert hoge isolatieprestaties: het glas aan de binnenkant is beschermd tegen de buitentemperatuur door één of meerdere lagen (glas, gas), wat het risico op thermische schok en derhalve het condensatie-effect vermindert. Niettemin moet het isolatieniveau van de beglazing in verhouding blijven met het isolatieniveau van de muren, om condensatievorming op (of erger, in) het pleister- en metselwerk te voorkomen. Het betere is de vijand van het goede! De ontwerpers van Abihome zijn perfect opgeleid om hiermee rekening te houden.


 

 

Regeninfiltratie

Vocht komt meestal van buitenaf, en dan vooral in onze streken. Het gematigde Belgische klimaat brengt jaarlijks een flinke hoeveelheid regen die de materialen van onze gebouwen behoorlijk op de proef stelt, in het bijzonder bij de openingen.

 

Het geheim van de ramen van Abihome? Stevigheid en waterdichtheid! De kwaliteit van de grondstoffen (met zorg geselecteerd hout, aluminium en pvc), het schrijnwerk (vóór het schilderen behandeld met een schimmelwerend product), de stevige beglazing, de voegen (vochtbestendig), de verstevigingsstukken (stevig beslag, vochtafvoering...) ... Voldoende redenen die u ervan zullen overtuigen dat de producten van Abihome voor een zeer lange termijn tegen slechte weersomstandigheden bestand zijn.

 

 

 

Overstromingen

Bij stijgend vocht gebeuren de infiltraties zijwaarts: het niveauverschil tussen het buitenterrein en de vloer in de woning kan tot afvloeiingen en overstromingen leiden. Daarom moet tijdig worden ingegrepen! In risicozones is het aangewezen om voor ramen en deuren de voorkeur aan aluminium of pvc te geven, eerder dan hout.

 

Onze experten zien er bovendien op toe om ramen te ontwerpen die waterschade en andere schade optimaal vermijden en beperken. Zo zijn de schuiframen erop voorzien om vocht doeltreffend en snel af te voeren. Loopt uw woning risico op vochtschade? Dan is het tijd om ons te contacteren!